Păcatul obișnuit sau victoria prin Isus?

 


 

Păcatul obișnuit sau victoria prin Isus?

Fiind real #11

1 Ioan 3:1-10 „Vedeți ce fel de dragoste ne-a dat Tatăl, ca să fim chemați fiii lui Dumnezeu; din această cauză lumea nu ne cunoaște, pentru că nu l-a cunoscut nici pe el.

2 Preaiubiților, acum suntem fiii lui Dumnezeu și nu s-a arătat încă ce vom fi, dar știm că atunci când el se va arăta, vom fi asemenea lui, fiindcă îl vom vedea așa cum este.

3 Și fiecare dintre cei care au această speranță în el, se purifică pe sine însuși, precum el este pur.

4 Oricine practică păcatul, de asemenea încalcă legea; căci păcatul este încălcarea legii.

5 Și știți că el a fost arătat ca să înlăture păcatele noastre; și în el nu este păcat.

6 Oricine rămâne în el, nu păcătuiește; oricine păcătuiește, nu l-a văzut, nici nu l-a cunoscut.

7 Copilașilor, nimeni să nu vă înșele: cel ce practică dreptatea este drept, așa cum el este drept.

8 Cel ce practică păcatul este din diavolul; fiindcă diavolul păcătuiește de la început. Cu acest scop a fost arătat Fiul lui Dumnezeu, ca să distrugă faptele diavolului.

9 Oricine este născut din Dumnezeu nu practică păcatul, pentru că sămânța lui rămâne în el și nu poate păcătui, pentru că este născut din Dumnezeu.

10 În aceasta sunt arătați clar copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului; oricine nu practică dreptatea nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubește pe fratele său.”

Introducere.

Permite-mi să-ți arăt ce a făcut Isus pentru tine:

1.   „...în el nu este păcat.” 1 Ioan  3:5

2.   „nu a cunoscut păcat.” 2 Corinteni 5:21

3.   „El, care nu a făcut păcat.” 1 Petru 2:22

4.   „...pentru desființarea păcatului. Evrei 9:26

Cineva l-a întrebat pe generalul Douglas Macarthur care este cea mai importantă lecție pe care trebuie să o învețe un soldat în timpul unui război? Generalul Macarthur a răspuns: Trebuie să învețe repede că nu există substitut pentru victorie.”

Nu există nimic mai adevărat decât această afirmație!

Dacă încerci să înlocuiești cu orice altceva victoria, în timp ce trăiești pentru salvatorul, vei scoate din priză bucuria din experiența ta creștină. Prea mulți dintre noi, creștinii, navighează spre cer pe corabia evangheliei fluturând steagul alb al înfrângerii, mai degrabă decât steagul roșu al biruinței!

Mă întreb cum te descurci în războiul tău împotriva păcatului, cum ai răspunde?

Cum te descurci în războiul tău împotriva cărnii? Împotriva lumii? Împotriva diavolului?

Cum stai în războiul tău împotriva păcatului?

Cum te descurci în războiul tău împotriva satanei?

În versetele 4-10 se ocupă de neputința creștinului în fața păcatului. Inima și mintea ta nu sunt suficient de mari atât pentru păcat cât și pentru salvator.

Țineți cont de contextul acestei mici scrisori. Amintiți-vă că Ioan scrie această scrisoare din cauza a ceea ce se întâmpla în biserica sa din Efes. Învățători falși cu concepte asemănătoare celor gnostice veneau și învățau o doctrină iudaică. Ei învățau că materia era rea, că trupul era rău, că materialul era rău și că numai partea spirituală din tine este dreaptă și bună. Și astfel au ajuns la concluzia că, deoarece fizicul era rău, deoarece materialul era rău, nu contează ce faci în carne, deoarece carnea va pieri și doar spiritul este cel care trăiește în continuare! Atâta timp cât ești corect în spirit poți face tot ce vrei în trup!

Desigur, un alt nume pentru acest lucru este: antinomism.

Ceea ce înseamnă anti-lege. Aceasta a fost o reacție față de iudaizanții care veneau în biserică și care îi învățau: poți să respecți legea lui Moise, trebuie să respecți toate regulile și regulamentele - așa că un grup de oameni a reacționat și a spus: „Noi nu vom respecta regulile din cuvântul lui Dumnezeu! Noi nu vom respecta nici măcar principiile lui Cristos care sunt revelate în noul testament.” 

Tot ceea ce contează este spiritualul, putem să ne răsfățăm carnea din plin!

Vedeți ce se întâmpla? Erau cei care alergau de colo-colo luând numele lui Isus Cristos și trăind după trup!

Deci apostolul Ioan se ocupă de acest lucru în această secțiune a scripturilor.

El ne spune cum să avem victorie în Isus!

Salvarea este la 3 timpuri diferite:

1.   Am fost salvați de pedeapsa păcatului.

2.   Suntem salvați de puterea păcatului.

3.   Și într-o zi vom fi salvați de prezența păcatului.

Problema este că auzim că am fost salvați de puterea păcatului, dar pentru mulți dintre noi, dacă această afirmație este adevărată, atunci salvarea noastră nu și-a făcut încă pe deplin efectul!

Acum Ioan spune că nici un creștin născut din nou nu ar trebui să se mulțumească cu ceva mai puțin decât cu victoria completă asupra păcatului și asupra diavolului zi de zi! Victorie în Isus.

Mă întreb dacă tu, ca și creștin, te-ai săturat ca păcatul să te copleșească? Te-ai săturat ca satana să te calce în picioare cu „cizme grele”!

Vrei să ai o victorie de durată, zi de zi, clipă de clipă, asupra păcatului?

Vrei victoria în Isus?

Ioan ne dă câteva indicii aici:

1.   1 Ioan 3:4-9. Biruința în Isus este prin lucrarea salvatorului. 1 Ioan 3:5.

a.   Vedeți, un creștin nu poate păcătui pentru că este incompatibil cu lucrarea lui Isus Cristos pe cruce.

b.  De ce a murit Isus pe cruce? A murit pentru a sfinți - a murit pentru a-l face pe creștin sfânt.

Necesitatea lucrării sale ispășitoare este evidentă:

Versetul 4. Cuvântul pentru păcat înseamnă aici - o încălcare a legii lui dumnezeu. Aici primești o definiție simplă a păcatului: este una dintre multele definiții ale păcatului din biblie. Păcatul este un „monstru cu multe capete”. Păcatul este cel mai puternic cuvânt din limba noastră. Este un motiv pentru care lumea este într-o asemenea mizerie astăzi! Aici Ioan spune că păcatul este fărădelege. Păcatul este încălcarea legii lui dumnezeu.

Păcatul este: dumnezeu spune să faci asta! Și tu spui: „Nu, nu vreau!” Dumnezeu spune: „Să nu faci asta!” Iar păcatul spune: „Voi face asta!”

Cineva a spus: „Păcatul este un pumn încleștat în fața dumnezeului atotputernic!” Păcatul este răzvrătire împotriva lui Dumnezeu.

Ilustrație- povestea unei fetițe pe nume Judy care călătorea în mașină cu tatăl ei, când a decis să se ridice în picioare pe scaunul din față. Tatăl ei s-a cam iritat și s-a supărat pe ea și i-a spus: „Judy, stai jos! Și pune-ți centura de siguranță.” Ea l-a sfidat! Ea a refuzat să facă acest lucru, așa că el i-a spus din nou: „Judy, stai jos! Și pune-ți centura de siguranță!” Atunci ea și-a sfidat tatăl! El i-a spus a treia oară! „Judy, dacă nu stai jos, o să trag mașina pe marginea drumului și o să te bat!” Ei bine, fetița s-a așezat, și-a pus centura de siguranță și l-a ascultat! Și apoi au parcurs doar o distanță scurtă pe drum când judy s-a întors și i-a șoptit tatălui său și i-a spus: „Tati, poate că stau jos, dar în interior stau în picioare!” Nu ăsta este păcatul?

Este o rebeliune împotriva lui Dumnezeu! Este rebeliune împotriva voinței lui Dumnezeu. Știi oare ceva despre puterea păcatului în viața ta, despre influența păcatului în inima ta?

1.    Ioan spune că nevoia de lucrarea ispășitoare a lui Cristos este evidentă. Este din cauza păcatului.

2.    El nu vorbește doar despre necesitatea lucrării sale ispășitoare. Ci vorbește despre natura lucrării sale ispășitoare.

1 Ioan 3:5- Isus a venit să trateze cu 2 lucruri:

1.    Isus a venit să se ocupe de păcat. Cuvântul manifestat înseamnă a reda, sau a dezvălui. Cuvântul „a lua” înseamnă a ridica! Înseamnă „a lua” când gunoierul vine să ia gunoiul, el vine să-l „ia” pentru a nu-l mai vedea niciodată!

Ceea ce este minunat în a fi salvat este următorul lucru: când Dumnezeu îți adună și îți „ridică” toate păcatele tale, diavolul nu le mai poate trage niciodată înapoi.

Psalmul 103:12- Cât de departe este răsăritul de apus, atât de departe a mutat el fărădelegile noastre de la noi.

Cât de departe este estul de vest? Este o distanță nemăsurată. Când dumnezeu îți ridică gunoiul, nu-l mai vezi niciodată. Când Cristos a murit pe cruce, el a luat toate păcatele tale. El a venit să se ocupe de păcat.

2.    Isus a venit să se ocupe de satana - 1 Ioan 3:8. Acesta este un alt motiv pentru care nu trebuie să practicăm păcatul este că Isus Cristos a venit să distrugă lucrările diavolului.

A distruge în versetul 8 înseamnă a face operativ. Vedeți că diavolul a fost învins la calvar.

Ține minte: îți dai seama că nu te afli pe planeta pământ ca și creștin pentru a lupta pentru victorie, ci pentru a lupta având deja victorie! Noi suntem învingătorii!

Putem avea biruință asupra păcatului și a satanei prin domnul nostru Isus Cristos!

Ilustrație- a fost un general Wainright în timpul celui de-al doilea război mondial și a fost luat prizonier de japonezi, a fost bătut și torturat, iar într-o zi a aterizat un avion cu vestea că războiul s-a terminat! Și că aliații au câștigat.

A doua zi însă, după o fericire pură, soldații japonezi au venit la complexul în care era ținut generalul Wainright. Și au început să abuzeze de el, au început să îl tortureze și să îl bată pentru că uitaseră că războiul se terminase și că generalul era acum de partea victoriei! Și astfel, în momentul în care soldații au venit să-l ia, l-au bătut și l-au rănit. El a spus: „Stați puțin lăsați jos armele! Eu sunt șeful, voi sunteți acum prizonierii mei. Și ei au lăsat armele jos!”

Spuneți ce s-a schimbat? Au avut același mediu, aceleași forțe. Ce s-a schimbat?

Ceea ce se schimbase este următorul lucru. Un fapt istoric a avut loc - aliații au câștigat războiul!

Nu este oare ceea ce s-a întâmplat la calvar?

Adevărul este: Cristos este căpitanul salvarii noastre. Da, satana ne-a ținut captivi dar, noi nu mai suntem sub puterea lui!

1.   Vor fi momente în care diavolul te va arunca la pământ, slavă Domnului că nu te poate imobiliza la podea!

2.   Mă întreb dacă vă dați seama că Isus Cristos a făcut posibil ca voi să aveți biruință asupra satanei și a păcatului! Cum? Prin lucrarea salvatorului!

3.   Vedeți, de fiecare dată când sunteți ispitiți să păcătuiți, de fiecare dată când eu sunt ispitit să păcătuiesc - putem învinge păcatul prin puterea sângelui lui Cristos de pe cruce.

I.)            Biruința în Isus prin lucrarea salvatorului.

II.)         Biruința în Isus prin umblarea sfântului.

1 Ioan 3:8-10 Cel ce practică păcatul este din diavolul; fiindcă diavolul păcătuiește de la început. Cu acest scop a fost arătat Fiul lui Dumnezeu, ca să distrugă faptele diavolului.

9 Oricine este născut din Dumnezeu nu practică păcatul, pentru că sămânța lui rămâne în el și nu poate păcătui, pentru că este născut din Dumnezeu.

10 În aceasta sunt arătați clar copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului; oricine nu practică dreptatea nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubește pe fratele său.

Unele erezii din zilele noastre vor folosi aceste versete pentru a învăța perfecțiunea fără păcat. Ei învață că atunci când ești salvat, păcatele tale sunt complet eradicate! Și că nu vei mai păcătui niciodată! Niciodată nu vei comite și nu vei face vreun act de păcat în cuvânt și în faptă. Adevărul este că atunci când comparăm aceste versete 8-10 observăm:

A.   Despre ce vorbește Ioan? Ioan vorbește despre comportamentul, despre purtarea copilului lui Dumnezeu.

1.   El descrie mersul acesta în mod negativ: mersul nu implică păcatul.

1 Ioan 3:6, „...oricine rămâne în el nu păcătuiește.”

Ceea ce spune Dumnezeu este următorul lucru: nimeni care rămâne în Cristos nu păcătuiește continuu.

·      Ideea este păcătuirea obișnuită împotriva Domnului. Păcatul nu va fi obiceiul constant al vieții sale.

·      Acum nu înseamnă că nu vei mai păcătui niciodată.

1 Ioan 1:10 Dacă spunem că nu am păcătuit, îl facem mincinos și cuvântul lui nu este în noi.

Ioan spune că atunci când rămâi în Cristos, că atunci când mergi aproape de salvator, când te supui lui Cristos, păcatul va fi o poticnire ocazională, nu o experiență obișnuită.

Când umbli cu Cristos, când rămâi cu Cristos, când rămâi aproape de Isus. Păcatul va fi o poticnire ocazională. Nu o experiență obișnuită.

Vezi tu, când ești salvat, Dumnezeu nu te repară ca să nu mai păcătuiești. Dumnezeu te repară pentru ca tu să nu te mai bucuri de păcat.

Omul nesalvat, se aruncă în păcat și îl iubește.

Sfântul cade în păcat și îl detestă.

Omul pierdut face ocazional ceea ce este corect, dar păcătuiește în mod obișnuit.

Omul salvat face în mod obișnuit ceea ce este corect, dar ocazional păcătuiește.

Vreau să vedeți și voi ce spune Ioan aici:

1.   Când un om care pretinde că este salvat și trăiește o viață de păcat obișnuit, observați că precizarea lui Ioan este clară:

Salvarea nu a avut loc niciodată!

1 Ioan 3:6, „...oricine păcătuiește...”, adică cei care trăiesc în păcatul obișnuit - observați, „...nu l-a văzut și nu-l cunoaște.”

1 Ioan 2:4 Cel ce spune: Îl cunosc! Și nu ține poruncile lui este un mincinos și adevărul nu este în el.

1 Ioan 4:8 Cel ce nu îl iubește nu cunoaște pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste.

1 Ioan 5:18 Știm că oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește; dar cel ce este născut din Dumnezeu se păzește pe sine însuși și cel rău nu îl atinge.

2 Corinteni 3:18 Dar noi toți, cu fața descoperită, privind ca într-o oglindă gloria Domnului, suntem schimbați în același chip din glorie în glorie, chiar prin Duhul Domnului.

2 Ioan 11 Fiindcă cine îi spune: Salutare! Este părtaș faptelor lui rele.

Dacă ești aici și mărturisești că iei numele Domnului Isus ca salvator, iar viața ta este o viață de păcat obișnuit, trebuie să vezi dacă ești în credință sau nu!

1.    Mă întreb, în calitate de creștin mărturisitor, care este atitudinea ta față de păcat.

2.    Cum tratezi păcatul?

3.    Poate că ai ridicat mâna la o campanie de evanghelizare, poate că ați semnat un cartonaș de decizie, poate că ați fost botezat și v-ați alăturat bisericii locale. Dar care este atitudinea ta față de păcat?

4.    Sigur că nu suntem fără păcat. Nu vom fi niciodată fără păcat în această parte a gloriei.

5.    Păcătuim din ce în ce mai puțin pe măsură ce el merge mai departe!

Ilustrație- în cartea numită „Foxe's Book of Martyrs”. Când unul dintre părinții bisericii primare a fost arestat, au încercat să-l facă să se dezică și să se întoarcă de la credință și să nege credința. El a dat din cap, împăratul le-a spus gărzilor sale: „Aruncați-l în închisoare!”

Gărzile au spus: „Nu faceți asta! El iubește liniștea, îi place doar să fie în prezența lui Dumnezeu!”

Atunci împăratul a spus: „Scoateți-l afară, luați-i capul de pe umeri, executați-l!”

Iar gardianul a spus: „Domnule! Nu faceți asta! Pentru că l-a auzit zilele trecute spunându-i lui Dumnezeu că i-ar plăcea să ajungă în curând în rai!

Acel soldat a stat în fața împăratului său și a spus: „Un singur lucru îl poate costa durerea, și acela este să-l facă să păcătuiască! Nu se teme de nimic altceva decât de păcat! Dacă îl faci să păcătuiască, îl vei face nefericit!”

·      Versetul 6 ne spune că aveți spiritul interior al credinciosului.

·      Versetul 7 ne spune că avem practica exterioară care urmează.

Spune-mi, ca și creștin, așa vezi tu păcatul? Care este atitudinea ta față de păcat?

·      Ioan descrie negativ umblarea creștinului.

·      Ioan descrie în mod pozitiv mersul creștinului

1 Ioan 3:7 Copilașilor, nimeni să nu vă înșele: cel ce practică dreptatea este drept, așa cum el este drept.

1.    Vedeți, acești creștini falși încercau să-i convingă pe acești credincioși adevărați că o persoană poate fi salvată și totuși să practice păcatul.

2.    Ioan nu neagă faptul că creștinii păcătuiesc, dar neagă faptul că creștinii trăiesc în păcat!

Cât de aproape ești de salvatorul?

Cât de aproape este salvatorul de tine?

Cât de sensibil ești la păcat? Cu cât ești mai aproape de Domnul Isus, cu atât ești mai sensibil la păcat. Cât de sensibil ești la păcat?

1.    Ești sensibil la păcat ?

2.    Dar cât de separat ești tu de păcat?

1 Ioan 3:7-8 Copilașilor, nimeni să nu vă înșele: cel ce practică dreptatea este drept, așa cum el este drept.

8 Cel ce practică păcatul este din diavolul; fiindcă diavolul păcătuiește de la început. Cu acest scop a fost arătat Fiul lui Dumnezeu, ca să distrugă faptele diavolului.

1.    Cel de care ești apropiat este cel pe care îl placi.

2.    Dacă trăiești ca Cristos, este pentru că trăiești aproape de Cristos.

Sunt mulți care mărturisesc salvarea. Nu mărturisirea noastră contează. Ci practica noastră este cea care contează. Victoria în Isus.

Cum?

I.)            Prin lucrarea salvatorului

II.)         Prin umblarea sfântului

III.)       Biruința în Isus prin mărturia spiritului.

1.   Prin dovada lucrării Duhului Sfânt în viața noastră.

2.   Iată un alt motiv pentru care creștinii nu pot păcătui.

3.   Pentru că este incompatibil cu lucrarea Duhului Sfânt.

Ioan ne spune 2 lucruri care sunt adevărate pentru un creștin născut din nou:

1.    1 Ioan 3:9- este o viață nouă în tine.

Atunci când o persoană îl primește pe Isus Cristos ca salvator al său. În viața sa au loc schimbări extraordinare.

1.   I se dă o nouă poziție înaintea lui Dumnezeu.

2.   El este exceptat ca fiind drept în fața lui Dumnezeu.

3.   Acest nou statut se numește justificare. Ea nu se schimbă niciodată și nu se pierde niciodată.

4.   Creștinul primește, de asemenea, o nouă poziție. El este pus deoparte pentru gloria lui Dumnezeu. Să trăiască pentru gloria și prezența lui Dumnezeu. Noi numim acest lucru sfințire.

5.   Poate că cea mai dramatică schimbare care are loc în viața unui creștin este ceea ce noi numim regenerare.

6.   El este născut din nou în familia lui Dumnezeu.

·      Justificarea - este poziția lui înaintea lui dumnezeu

·      Sfințirea - a fi pus deoparte pentru dumnezeu

·      Regenerare - primirea naturii divine.

1 Ioan 3:9 = 2 Petru 1:2-4.

1.   Dumnezeu a semănat natura sa în noi. Pot să-mi schimb numele, dar nu pot schimba faptul că sunt un Hamilton. Sămânța tatălui meu rămâne în mine.  Nu-mi pot schimba ADN-ul, nu-mi pot schimba sângele.

2.   Ioan spune că sămânța divină este în noi. Ioan spune că avem o natură veche, de la nașterea noastră fizică, și avem o natură nouă, de la nașterea noastră spirituală.

3.   Vechea natură produce în mine păcatul, noua natură produce în mine evlavia.

Ilustrație- Indianul spune că înăuntru este un câine vechi și un câine nou. Pe care câine îl hrănești cel mai mult?

Care este natura pe care o hrănești cel mai mult?

Care este natura pe care o hrănești cel mai mult?

Ioan spune că atunci când rămânem în Cristos, putem fi victorioși asupra păcatului.

Ioan este încrezător în această privință - 1 Ioan 3:6 - un creștin nu păcătuiește continuu. Dar apoi, în versetul 9, el spune că un creștin nu poate păcătui în mod continuu. De ce?

1.   Versetul 6 - vorbește despre noi fiind în Cristos.

2.    Versetul 9- vorbește despre Cristos care este în noi.

1 Ioan 4:4 Voi sunteți din Dumnezeu, copilașilor, și le-ați învins, pentru că cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume.

1.    Ești în luptă împotriva păcatului

2.    Sunteți într-o luptă împotriva satanei.

3.    Există o nouă viață în tine.

·      Nu doar o nouă viață în tine.

·      Există o nouă iubire în tine.

1.    Atunci când o persoană nesalvată păcătuiește, ea încalcă legea lui Dumnezeu.

2.    Când un creștin păcătuiește, el frânge inima lui Dumnezeu.

3.    Când un necredincios păcătuiește, el păcătuiește împotriva legii lui Dumnezeu.

4.    Când un creștin păcătuiește, păcătuiește împotriva dragostei lui Dumnezeu.


Ce Trebuie Să Fac Pentru a Fi Salvat?

           

În Faptele 16:30, această întrebare a fost pusă de un bărbat care credea că viața lui a fost în pericol. Aceasta este cea mai serioasă întrebare a vieții care are nevoie de răspunsul corect. Care este răspunsul corect? Este:

Să fie o persoană bună? NU!

Să fie un membru al unei Bisericii? NU!

Să fie botezat cu apă? NU!

Să fie binecuvântat de un preot? NU!

Primește Cina Domnului? NU!

Să dea săracilor? NU!

Pot să mă salvez prin puterea mea? NU! NU! NU!

NICIUNUL DIN ACESTE RĂSPUNSURI ESTE CORECT!!

            Răspunsul corect se găsește în Faptele 16:31 - Iar ei au spus: Crede în Domnul Isus Cristos și vei fi salvat tu și casa ta.

Vede Nevoia Ta de Salvare!

            Orice persoană care se naște pe acest pământ este un păcătos condamnat la moarte și se află sub mânia lui Dumnezeu.

            Ioan 3:18 - Cine crede în el, nu este condamnat; dar cine nu crede este deja condamnat, pentru că nu a crezut în numele singurului Fiu născut al lui Dumnezeu.

            Noi toți suntem păcătoși și avem nevoie să fim salvat de la mânia lui Dumnezeu! Trebuie să credem că suntem în pericolul iadului și că trebuie să fim salvați. Acest bărbat știa că are probleme și are nevoie imediat de ajutor.

Vede Singurul Salvator!

            Pavel îl arată pe acest om singura calea Salvării: Domnul Isus Cristos! Nimeni și nimic altceva nu te poate salva de condamnarea păcatului.

            1 Timotei 2:3-6 - Fiindcă acest lucru este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Salvatorul nostru; Care dorește ca toți oamenii să fie salvați și să vină la cunoașterea adevărului. Fiindcă este un singur Dumnezeu și un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni, omul Cristos Isus, Care s-a dat pe sine însuși răscumpărare pentru toți, ca să fie mărturisit la timpul cuvenit.

            Isus Cristos a murit pentru păcatele tale, el a plătit prețul pentru tine pentru a obține iertarea. Salvarea Lui este un dar gratuit.

            Efeseni 2:8-9 - Fiindcă prin har sunteți salvați, prin credință; și aceasta nu din voi înșivă, ci este darul lui Dumnezeu; Nu prin fapte, ca să nu se fălească nimeni.

            Trebuie să crezi că Isus este singura cale pentru salvare! A crede înseamnă a avea încredere deplină în altcineva decât tine.

Vorbește cu Salvatorul! Acum!

            Acest om nu a așteptat. El nu a avut îndoială despre adevărul. El a crezut adevărul cuvântului lui Dumnezeu și l-a primit pe Domnul Isus Cristos ca Salvatorul lui. Trebuie să-L chemi pe Isus pentru a fi salvat.

            Romani 10:13 - Fiindcă oricine va chema numele Domnului va fi salvat.

            Credința începe în inimă, apoi se exprimă cu gura ta.

            Romani 10:9-10 - Că, dacă vei mărturisi cu gura ta pe Domnul Isus și vei crede în inima ta că Dumnezeu l-a înviat dintre morți, vei fi salvat. Căci cu inima omul crede pentru dreptate; și cu gura mărturisirea este făcută pentru salvare.

            Trebuie să vii la el! Trebuie să chemi numele lui Isus!

            Evrei 7:25 - De aceea și este în stare să îi salveze până la capăt pe cei ce vin la Dumnezeu prin el, văzând că el trăiește întotdeauna pentru a mijloci pentru ei.

DESCHIDE-ȚI OCHII! DESCHIDE-ȚI INIMA!

DESCHIDE-ȚI GURA și ROAGĂ-TE!

            Dragă Tată Ceresc, înțeleg nevoia mea de salvare. Știu că sunt un păcătos și cred că numai Domnul Isus Cristos îmi poate salva sufletul de condamnarea iadului. Cred că Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu care a venit și a murit pentru păcatele mele și a înviat pentru salvarea mea. Eu am încredere doar în Isus Cristos ca Salvatorul meu. Te rog, Isuse, iartă-mă de păcatele mele, salvează-mi sufletul acum! Știu că voi merge în cer când voi muri pentru că Isus este Salvatorul meu! În numele Domnului Isus Cristos mă rog, Amin!

Comments

Popular posts from this blog

Creșterea Spirituală

Sunteți Lumești?

Umblând în lumină.