Sunteți Lumești?

 


Sunteți lumești?

Fiind real #7

1 Ioan 2:12-17- Vă scriu, copilașilor, pentru că păcatele vă sunt iertate pentru numele lui.

13- Vă scriu, taților, pentru că ați cunoscut pe cel care este de la început. Vă scriu, tinerilor, pentru că l-ați învins pe cel rău. Vă scriu, copilașilor, pentru că l-ați cunoscut pe Tatăl.

14- V-am scris, taților, pentru că l-ați cunoscut pe cel care este de la început. V-am scris, tinerilor, pentru că sunteți tari și cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi și l-ați învins pe cel rău.

15- Nu iubiți lumea, nici lucrurile care sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, dragostea Tatălui nu este în el.

16- Pentru că tot ce este în lume, pofta cărnii și pofta ochilor și lăudăroșia vieții, nu este din Tatăl, ci este din lume.

17- Și lumea și pofta ei trece, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne pentru totdeauna.

Introducere. la scurt timp după ce cineva devine creștin , descoperă că o viață creștină înseamnă multe presiuni și necazuri. Că viața creștină este o adevărată bătălie! COPILUL LUI DUMNEZEU ARE 3 MARI DUȘMANI:

1.    Mai înainte de toate, el are un dușman extern, lumea.

2.    În al doilea rând, el are un dușman intern, carnea.

3.    În al treilea rând, el are un dușman infernal, diavolul.

S-a spus foarte bine că prima întrebare a lui Dumnezeu pentru o persoană este aceasta: cerul sau iadul? Odată ce o persoană decide cu orice preț că se va duce în cer, o altă întrebare iese la suprafață: nu cerul sau iadul, ci cerul sau pământul? Noi, în calitate de credincioși creștini, trebuie să decidem pentru ce lume vom trăi. Este tragic de posibil să ai un suflet salvat și o viață pierdută. Să vezi cum, întreaga viață și toată munca ta de credincios creștin se duce în fum, ca lemnul, fânul și miriștea la judecata lui Cristos. Să fii salvat dar ca și cum ar fi prin foc!

Așa că permite-mi să te întreb, pentru ce lume trăiești?

Cer sau pământ?

Care te deranjează cel mai mult:

1.    Un suflet pierdut în iad sau o zgârietură pe noua ta mașină sau bicicletă?

2.    Ai lipsi de la serviciul de închinare sau ai lipsi de la o zi de muncă?

3.    Că o biserică nu crește sau că grădina ta nu crește?

4.    Biblia ta nedeschisă sau noul tău ziar necitit?  Ce te deranjează cel mai mult?

5.    Îți lipsește biserica sau emisiunea ta preferată de la televizor?  Ce te deranjează cel mai mult?

6.    Milioanele care nu-L cunosc pe Cristos sau faptul că nu poți ține pasul cu vecinii?  Ce te deranjează cel mai mult?

7.    Că zeciuiala a scăzut sau că venitul nostru a scăzut? Ce ne deranjează cel mai mult?

8.    Strigătul maselor sau Dumnezeul cel viu?

9.    Trăiești pentru timpul prezent sau pentru eternitate?

10. Trăiești pentru tine sau trăiești pentru dumnezeu?

S-a infiltrat cuvântul în viața noastră?

Oare nu cumva devenim în mod inconștient mai mult ca lumea?

1 Ioan 2:15- Nu iubiți lumea, nici lucrurile care sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, dragostea Tatălui nu este în el.

1.     Acum, asemănarea cu lumea nu este o chestiune de activitate, ci de atitudine. Vedeți că este posibil ca un creștin să stea departe de distracțiile dubioase, este posibil ca un creștin să se separe de anumite locuri și totuși să iubească lumea.

2.     Asemănarea cu Lumea este o chestiune de inimă!

Ilustrație - Studentul în ultimul an la un colegiu biblic s-a remarcat prin notele sale excelente și prin slujirea creștină eficientă. El predica în fiecare weekend și câștiga suflete, conducea bărbați și femei la Isus Cristos și îi provoca pe credincioși să facă lucruri mai mari pentru Dumnezeu. Ceva s-a întâmplat cu acest tânăr! Predicarea lui nu mai era eficientă. Notele lui au început să scadă!

Personalitatea sa a început să se schimbe.

Observând că ceva nu era în regulă, președintele colegiului l-a chemat în birou pentru o întâlnire și i-a spus: „A avut loc o schimbare în viața ta, a avut loc o schimbare în personalitatea ta, a avut loc o schimbare în munca ta!”

Președintele a spus: „Aș vrea să-mi spui ce s-a întâmplat?”

Studentul a fost evaziv o vreme, apoi a povestit:

El era logodit cu o frumoasă fată creștină, plănuia să se căsătorească după ceremonia de absolvire. A fost chemat la o biserică bună, era nerăbdător să se implice în lucrarea lui Dumnezeu pentru a-și începe păstorirea, era nerăbdător să pornească la drum pentru Dumnezeu.

El i-a spus președintelui colegiului: „Am fost atât de entuziasmat de asta încât am ajuns în punctul în care nici măcar nu am vrut ca Domnul să se mai întoarcă!”

Apoi a mărturisit că puterea a dispărut din slujba lui.

1.    Planurile acestui om au fost bune și frumoase, atât timp cât au mers.

2.    Dar aceste lucruri au intervenit între el și Domnul.

3.    El era vinovat de asemănarea cu lumea.

4.    Asemănarea cu lumea este una dintre problemele bisericii primare. Ea ne afectează bisericile. Ea ne împiedică să avem putere cu Dumnezeu. Ne răpește din eficiența noastră spirituală.

Billy Sunday a spus: „Nu ar avea mai mult sens să vorbim despre un creștin lumesc decât ar avea să vorbim despre un diavol ceresc.”

Ce este asemănarea cu lumea? Ioan tratează această temă în 1 Ioan 2:15-17.

Vreau să vă dau 3 lucruri aici:

I.)                        Definiția asemănării cu lumea - ce este?

1 Ioan 2:15: „Nu iubiți lumea, nici lucrurile care sunt în lume...”

Ce vrea să spună El?

1.    Să ne uităm la această afirmație în sens negativ - ce nu este asemănarea cu lumea?

Fapte 17:24-28- Dumnezeu care a făcut lumea și toate lucrurile în ea, fiindcă este Domnul cerului și al pământului, nu locuiește în temple făcute prin mâini;

25- Nici nu este adorat cu mâinile oamenilor, ca și cum ar avea nevoie de ceva, el care dă tuturor viață și suflare și toate;

26- Și a făcut dintr-un singur sânge toate națiunile oamenilor să locuiască pe toată fața pământului, și a hotărât timpurile dinainte rânduite și granițele locuinței lor;

27- Ca să îl caute pe Domnul, dacă, ar putea cumva să îl caute bâjbâind și să îl găsească, deși nu este departe de fiecare dintre noi;

28- Fiindcă în el trăim și ne mișcăm și avem ființă; cum au spus unii dintre poeții voștri: Fiindcă și noi suntem urmașii lui.

Pavel vorbea despre frumusețea, și splendoarea creației lui Dumnezeu. Spune Ioan că nu trebuie să admirăm munții? Spune Ioan că nu trebuie să admirăm frumusețea munților? Râurile, marea, cerul? Psalmii ne spun că creația lui Dumnezeu ne dezvăluie gloria Sa! Cerurile vestesc slava lui Dumnezeu!

2.    Așa că atunci când Ioan spune: „Nu iubiți lumea!” El nu vorbește despre lumea fizică! Și nici nu vorbește despre lumea populată.

3.    Lumea se referă la o lume a umanității, se poate referi la o lume a oamenilor.

4.    Ioan 3:16- Domnul Isus nu vorbea despre munți, nu vorbea despre ape. Nu vorbea despre râuri și izvoare. El vorbea despre oameni. Dumnezeu îi iubește pe toți oamenii din lume.

Ioan 1:10: „El era în lume (fizic), și lumea a fost făcută prin El (fizic), și lumea nu L-a cunoscut (populat).”

1.    Deci, atunci când Ioan spune: „Nu iubiți lumea...”, el nu vorbește despre lumea fizică. El nu vorbește despre lumea populată. El nu vorbește despre lumea umanității pierdute. Noi ar trebui să iubim lumea păcătoșilor pierduți.

2.    Apostolul Pavel ne amintește: Galateni 6:10: „Așadar, cât avem ocazie, să facem bine tuturor, dar mai ales celor din casa credinței.”

3.    Trebuie să extindem dragostea lui Cristos către orice om. Nu trebuie să-i urâm pe oamenii din lume. Pentru că Dumnezeu îi iubește și l-a trimis pe fiul său în lume ca să moară pentru ei!

Așadar, când Ioan spune: „Nu iubiți lumea...”, el nu vorbește despre lumea fizică, nu vorbește despre lumea populată.

Ce vrea să spună Ioan? Să privim afirmația în mod pozitiv:

Ce este lumea?  Înseamnă o ordine, un sistem și un aranjament de lucruri. 

Lumea este sistemul spiritual invizibil al răului.

El vorbește despre ordinea mondială totală, care este condusă de diavolul, care este împotriva lui Dumnezeu, împotriva lui Cristos, împotriva creștinismului.

Ce este asemănarea cu lumea? Este a trăi pentru lumea aceasta în loc să trăiești pentru lumea viitoare! Asemănarea cu lumea este tot ceea ce mă împiedică să-L iubesc pe Domnul așa cum ar trebui.

Asemănarea cu lumea nu este neapărat ceea ce faci, ci ceea ce gândești.

Poți să nu faci nimic și să ai totuși dorințe lumești. Poți spune că nu faci lucruri lumești, dar cu siguranță că ți-ar plăcea să le faci.

Asemănarea cu lumea înseamnă a trăi pentru a experimenta plăcerile lumii.

Unde ne situăm în privitor la vorbirea noastră? În gândirea noastră? În atitudinea noastră? În standardele noastre? În plănuirea noastră? În ambițiile noastre egoiste?

Ne referim la afecțiunea și asemănarea noastră cu lumea?

A.    Când o barcă este în apă, nu există nicio problemă. Dar când este apă în barcă, apar probleme enorme.

B.    Este în regulă ca creștinii să fie lumea, dar este o altă problemă când lumea intră în creștin.

Mă întreb dacă ai devenit ca lumea?

1.    În discursul tău?

2.    În atitudinea ta?

3.    În gândirea ta?

A intrat în mod inconștient asemănarea cu lumea în viața ta?

I.)              Nu numai definiția asemănării cu lumea.

II.)            Pericolul asemănării cu lumea.

Pericolul nu este întotdeauna recunoscut, deoarece este foarte subtil. Ce rău este să faci asta și să mergi acolo?

1 Ioan 2:15- Nu iubiți lumea, nici lucrurile care sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, dragostea Tatălui nu este în el.

Observați că Ioan spune clar că lumea ne îndepărtează dragostea pentru Tatăl, pentru că nu le poți avea pe amândouă. Mulți creștini nu au găsit acest lucru ca fiind adevărat.

Ceea ce vrea să facă lumea este să înlocuiască dragostea ta pentru Tatăl. Și să o înlocuiască cu o dragoste pentru lume.

a.     V-ați gândit vreodată la procesul pe care îl folosește lumea.

1.    Totul începe cu comunicarea cu lumea.

Vrea să te împrietenești cu acest sistem mondial. Te va aborda în felul următor: ei bine, știi că ești aici, așa că ai putea să alegi calea rezistenței minime. Nu vrei să exagerezi cu toate chestiile astea religioase. Doar fii prieten cu lumea.

Iacov 4:4: Adulteri și adultere, nu știți că prietenia lumii este dușmănie cu Dumnezeu? De aceea oricine dorește să fie prieten al lumii este dușmanul lui Dumnezeu.

1.    Aveți grijă cât de prietenoși deveniți cu lumea.

2.    Următorul pas după prietenie este curtarea.

3.    După curtare vine căsătoria.

·       Începe cu comunicarea cu lumea. Care duce și la:

·       Contaminarea de către lume. Iacov numește acest lucru ,,a fi pătat de lume.”

Vezi că dacă te împrietenești cu lumea, mizeria lumii va veni peste tine!

Te duci la serviciu - în fabrici, în birouri - și auzi limbajul murdar, auzi glumele obscene. Când ajungi acasă, nu simți doar că ai nevoie de un duș fizic, ci și de un duș spiritual.

·       Începe cu comunicarea cu lumea

·       Apoi continuă cu contaminarea cu lumea.

·       Apoi conduce la conformarea cu lumea.

Romani 12:1-2: De aceea vă implor, fraților, prin îndurările lui Dumnezeu, să prezentați trupurile voastre un sacrificiu viu, sfânt, plăcut lui Dumnezeu, aceasta este servirea voastră logică.

2- Și nu vă conformați acestei lumi; ci fiți transformați prin înnoirea minții voastre, pentru a deosebi care este voia lui Dumnezeu, cea bună și plăcută și desăvârșită.

1.    Lumea are o matriță.

2.    Nu poți face diferența între oamenii salvați și cei pierduți după felul în care se îmbracă.

3.    Nu poți face diferența între oamenii salvați și cei pierduți după felul în care se comportă.

Când te faci prietenos cu lumea, când te lași pătat de lume, atunci te conformezi lumii.

·       În cele din urmă, aveți condamnarea din partea lumii.

Evrei 11:7: Prin credință, Noe, fiind avertizat de Dumnezeu despre lucrurile ce încă nu se vedeau, împins de teamă, a pregătit o arcă pentru salvarea casei sale, prin care el a condamnat lumea și a devenit moștenitor al dreptății, care este prin credință.

Ce înseamnă asta? Un creștin nu-și poate pierde salvarea, dar un creștin își poate pierde utilitatea. Îți pierzi eficiența, îți pierzi mărturia pentru Dumnezeu.

Pavel a spus despre Dima. „Dima m-a părăsit, pentru că a iubit lumea de acum.” Dima semăna mult cu tine, Îl iubea pe Domnul, dar apoi a lăsat ca unele lucruri ale lumii să intre în viața lui și să înlocuiască dragostea lui pentru Tatăl.

A început să pună alte lucruri între el și slujirea lui Dumnezeu. A început să-și neglijeze Biblia. A început să-și neglijeze timpul de rugăciune. A devenit necredincios la biserică. După un timp, a devenit atât de absorbit de lucruri încât l-a părăsit pe Pavel, și a spus: „Mă întorc acasă! Nu am de gând să mai slujesc Domnului.” „Dima m-a părăsit, deoarece a iubit lumea aceasta prezentă.”

1.    Gândiți-vă la procesul pe care îl folosește lumea:

·       Comunicarea cu lumea.

·       Contaminarea de către lume.

·       Conformarea cu lumea.

·       Condamnarea de către lume.  Acesta este procesul.

Ioan vorbește despre presiunea pe care o exercită lumea.

Lumea pune presiune asupra noastră în 3 moduri:

I Ioan 2:16- Pentru că tot ce este în lume, pofta cărnii și pofta ochilor și lăudăroșia vieții, nu este din Tatăl, ci este din lume.

Lumea pune presiune asupra noastră în ceea ce privește: performanța - observați „pofta cărnii”.

Pofta înseamnă dorințe, înseamnă dorințele cărnii!

1.    Astfel, lumea va lua foamea și o va transforma în lăcomie.

2.    Lumea ia setea și o transformă în beție.

3.    Lumea ia somnul și îl transformă în lene.

4.    Lumea ia sexul și îl transformă în adulter.

De aceea nu trebuie să ne dedăm cărnii și nici nu trebuie să-i cedăm vreun centimetru. Dacă facem acest lucru, ea devine conducătorul nostru.

Ioan vorbește despre domeniul performanței. Lumea va încerca să te determine să faci lucruri care sunt greșite pentru a-ți împlini dorințele care sunt corecte.

1 Ioan 2:16 - lumea ne presează în domeniul: posesiunilor – „pofta ochilor”.

1.    Ochii tăi au un apetit. Ați auzit vreodată asta: „Desfătați-vă ochii cu asta!”

2.    Ați mâncat vreodată o masă mare și ați spus: „Ochii mei erau mai mari decât stomacul meu.”

Ochii tăi te pot băga într-o mulțime de necazuri. Amintește-ți că Acan a văzut prada din Ierihon în timp ce israeliții intrau înăuntru. El a mărturisit că în pradă se afla și o haină babiloniană frumoasă, 200 de sicli de argint și o pană de aur de 50 de sicli. El a spus: „I-am râvnit și i-am luat. Ele sunt în pământ, în mijlocul cortului.

1.     Mai întâi a văzut, apoi a râvnit, apoi a luat. neascultarea l-a costat viața!

2.     De multe ori vedem lucruri și vrem să le cumpărăm.

3.     Magazinele pun presiune pe noi să fim eleganți. Suntem vrăjiți de frumusețe.

Lumea pune presiune asupra noastră în domeniul performanței, în domeniul posesiunilor mele.

1 Ioan 2:16- „Mândria vieții.”

Lumea ne presează în domeniul mândriei.

Acesta ar fi un lăudăros. Mândrul de viață vrea întotdeauna să facă un mare spectacol pentru oameni. Înseamnă să trăim în așa fel încât să vrem să-i impresionăm pe ceilalți oameni. Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii se îndatorează până peste cap.

Will Rogers a spus: „Cheltuim bani pe care nu îi avem, pentru a cumpăra lucruri de care nu avem nevoie. Pentru a impresiona oameni care nu ne plac.”

Vedeți, în aceste 3 domenii, lumea va pune presiune asupra noastră.

În raport, cu pofta cărnii - în domeniul performanței. În relație, cu pofta ochilor - în domeniul posesiunilor. În relație cu mândria vieții - în domeniul mândriei.

Ai simțit vreodată această presiune? Îți place să te dai mare?

Cum putem depăși sistemul acestei lumi?

1.)  Definiția asemănării cu lumea.

2.)  Pericolul asemănării cu lumea.

3.)  Învingerea asemănării cu lumea

1 Ioan 2:17- Și lumea și pofta ei trece, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne pentru totdeauna.

Trei principii pentru a învinge lumea:

1.    Iubiți-l exclusiv pe Domnul.

1 Ioan 2:15- Nu iubiți lumea, nici lucrurile care sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, dragostea Tatălui nu este în el.

Dacă iubești lumea, nu-L poți iubi pe Tatăl. Ele se exclud reciproc. Isus a spus: „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni.” Nu poți fi un schizofrenic spiritual. Îl iubești pe Domnul?

2.    Învață lecția în mod continuu.

1 Ioan 2:17- Și lumea și pofta ei trece, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne pentru totdeauna.

Observați, „lumea...trece.” Este la timpul prezent. Înseamnă că lumea continuă să se dezintegreze - este în proces de descompunere!

3.    Puteți trăi viața în mod spiritual.

1 Ioan 2:17: „...cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne pentru totdeauna.” Observați contrastul din versetul 17, lumea trece, dar o viață trăită pentru Dumnezeu ține o veșnicie.

I.)                   Definiția asemănării cu lumea.

II.)                 Pericolul asemănării cu lumea.

III.)          Învingerea asemănării cu lumea.

Pentru ce lume trăiești tu?


Ce Trebuie Să Fac Pentru a Fi Salvat?

           

În Faptele 16:30, această întrebare a fost pusă de un bărbat care credea că viața lui a fost în pericol. Aceasta este cea mai serioasă întrebare a vieții care are nevoie de răspunsul corect. Care este răspunsul corect? Este:

Să fie o persoană bună? NU!

Să fie un membru al unei Bisericii? NU!

Să fie botezat cu apă? NU!

Să fie binecuvântat de un preot? NU!

Primește Cina Domnului? NU!

Să dea săracilor? NU!

Pot să mă salvez prin puterea mea? NU! NU! NU!

NICIUNUL DIN ACESTE RĂSPUNSURI ESTE CORECT!!

            Răspunsul corect se găsește în Faptele 16:31 - Iar ei au spus: Crede în Domnul Isus Cristos și vei fi salvat tu și casa ta.

Vede Nevoia Ta de Salvare!

            Orice persoană care se naște pe acest pământ este un păcătos condamnat la moarte și se află sub mânia lui Dumnezeu.

            Ioan 3:18 - Cine crede în el, nu este condamnat; dar cine nu crede este deja condamnat, pentru că nu a crezut în numele singurului Fiu născut al lui Dumnezeu.

            Noi toți suntem păcătoși și avem nevoie să fim salvat de la mânia lui Dumnezeu! Trebuie să credem că suntem în pericolul iadului și că trebuie să fim salvați. Acest bărbat știa că are probleme și are nevoie imediat de ajutor.

Vede Singurul Salvator!

            Pavel îl arată pe acest om singura calea Salvării: Domnul Isus Cristos! Nimeni și nimic altceva nu te poate salva de condamnarea păcatului.

            1 Timotei 2:3-6 - Fiindcă acest lucru este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Salvatorul nostru; Care dorește ca toți oamenii să fie salvați și să vină la cunoașterea adevărului. Fiindcă este un singur Dumnezeu și un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni, omul Cristos Isus, Care s-a dat pe sine însuși răscumpărare pentru toți, ca să fie mărturisit la timpul cuvenit.

            Isus Cristos a murit pentru păcatele tale, el a plătit prețul pentru tine pentru a obține iertarea. Salvarea Lui este un dar gratuit.

            Efeseni 2:8-9 - Fiindcă prin har sunteți salvați, prin credință; și aceasta nu din voi înșivă, ci este darul lui Dumnezeu; Nu prin fapte, ca să nu se fălească nimeni.

            Trebuie să crezi că Isus este singura cale pentru salvare! A crede înseamnă a avea încredere deplină în altcineva decât tine.

Vorbește cu Salvatorul! Acum!

            Acest om nu a așteptat. El nu a avut îndoială despre adevărul. El a crezut adevărul cuvântului lui Dumnezeu și l-a primit pe Domnul Isus Cristos ca Salvatorul lui. Trebuie să-L chemi pe Isus pentru a fi salvat.

            Romani 10:13 - Fiindcă oricine va chema numele Domnului va fi salvat.

            Credința începe în inimă, apoi se exprimă cu gura ta.

            Romani 10:9-10 - Că, dacă vei mărturisi cu gura ta pe Domnul Isus și vei crede în inima ta că Dumnezeu l-a înviat dintre morți, vei fi salvat. Căci cu inima omul crede pentru dreptate; și cu gura mărturisirea este făcută pentru salvare.

            Trebuie să vii la el! Trebuie să chemi numele lui Isus!

            Evrei 7:25 - De aceea și este în stare să îi salveze până la capăt pe cei ce vin la Dumnezeu prin el, văzând că el trăiește întotdeauna pentru a mijloci pentru ei.

DESCHIDE-ȚI OCHII! DESCHIDE-ȚI INIMA!

DESCHIDE-ȚI GURA și ROAGĂ-TE!

            Dragă Tată Ceresc, înțeleg nevoia mea de salvare. Știu că sunt un păcătos și cred că numai Domnul Isus Cristos îmi poate salva sufletul de condamnarea iadului. Cred că Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu care a venit și a murit pentru păcatele mele și a înviat pentru salvarea mea. Eu am încredere doar în Isus Cristos ca Salvatorul meu. Te rog, Isuse, iartă-mă de păcatele mele, salvează-mi sufletul acum! Știu că voi merge în cer când voi muri pentru că Isus este Salvatorul meu! În numele Domnului Isus Cristos mă rog, Amin!

Comments

Popular posts from this blog

Creșterea Spirituală

Umblând în lumină.