Cum Îl vei întâlni pe Isus?

 


 

Cum Îl vei întâlni pe Isus?

Fiind real #9

1 Ioan 2:28-29- „Și acum, copilașilor, rămâneți în el, pentru ca atunci când va fi arătat el, să avem cutezanță și să nu fim făcuți de rușine înaintea lui la venirea sa.

29- Dacă știți că el este drept, știți că toți cei ce împlinesc dreptate sunt născuți din el.”

Introducere. Îți va fi rușine când Îl vei întâlni pe Isus?

Dr. Steven Alford a fost pastor al unei biserici baptiste din New York. El a avut ocazia de a-și conduce fratele la Domnul. Fratele său fusese agnostic toată viața lui. Dar în timp ce zăcea disperat de bolnav în spital, gândurile lui s-au îndreptat spre Dumnezeu , spre Cristos. Și a ajuns să-L cunoască pe Isus Cristos ca Domn și salvator al său.

Ceva mai târziu, pastorul Alford a fost chemat foarte brusc la acel spital pentru a-și vizita fratele, care era profund tulburat. A intrat în cameră și i-a spus: „Richard, vreau să știi că ești salvat! Și vreau să știi că, chiar dacă ai o boală terminală, te duci în cer. Vreau să știi că, chiar dacă vei muri, ești salvat și că ești pregătit pentru cer! Richard, nu trebuie să-ți fie frică să mori!” Richard i-a spus: „Steven, tu nu mă înțelegi,” a spus el. „Știu că sunt salvat! Și nu mi-e teamă de moarte!” El a spus, „Steven nu e vorba că mi-e frică de moarte, a spus că e vorba de faptul că mi-e rușine să mor!”

Pot să te întreb, cum vrei să-l întâlnești pe domnul?

Aceste 2 ultime versuri din 1 Ioan 2 servesc ca o punte între cele 2 teme principale ale acestei cărți! În primele 2 capitole, Ioan tratează subiectul:

1.    Părtășia - sau cum să umbli profund cu Domnul Isus.

2.    În 1 Ioan 3, 4, 5 - Ioan tratează cu subiectul: starea de fiu.

Ce înseamnă a fi „Născut din Dumnezeu”? Amintiți-vă că Ioan subliniază contrastul dintre: Lumină și întuneric, iubire și ură, și adevăr și eroare.

1.    Ioan ne spune că un creștin adevărat trăiește o viață de ascultare, o viață de iubire, o viață de adevăr.

2.    Ioan spune că este imposibil să fii în părtășie cu Dumnezeu dacă ești neascultător, dacă ești plin de ură, dacă nu ești onest. Aceste păcate ne vor scoate din realitate, și ne vor face să trăim în prefăcătorie.

3.    Ioan încearcă să pună cap la cap învățăturile sale despre părtășie.

1 Ioan 2:28, „Și acum...” Versetul 29 servește ca o punte între cele 2 idei principale ale cărții.

Cum vrei să-l întâlnești pe Isus?

Există un moment în viitor în care fiecare credincios se va confrunta cu Dumnezeu. Scripturile ne învață că vom fi judecați.

Va veni un moment în care te vei confrunta cu Dumnezeu. Scriptura ne învață că fiecare va fi judecat. Dar nu toți în același timp, nici în același mod, nici pentru același lucru, nici pentru același motiv sau pentru același rezultat.

1.    Atunci când ne gândim la venirea Domnului Isus Cristos, suntem conștienți de faptul că este nevoie ca păcătoșii să fie pregătiți pentru venirea Domnului.

2.    Dacă nu ești salvat, dacă nu ești pregătit, riști să rămâi în urmă când va veni Domnul.

3.    Dacă nu ești salvat, în fiecare zi pe care o trăiești fără Cristos îți asumi un risc enorm cu sufletul tău veșnic.

4.    Frate, atunci când ne gândim la revenirea Domnului Isus Cristos, suntem conștienți de faptul că nu este nevoie doar ca păcătoșii să fie pregătiți, ci și sfinții să fie pregătiți.

5.    Nevoia noastră nu este salvarea, care a fost deja rezolvată, ci nevoia noastră este de a trăi în așa fel încât atunci când Cristos se va arăta, să nu fim rușinați în fața Lui la venirea Sa!

Deci, ce ne așteaptă, cum îl vom întâlni pe domnul?

Priviți aceste 2 versete:

Trei direcții de gândire:

I.)              Realitatea venirii sale - versetul 28, „când se va arăta...”

II.)            Scrisoarea personală la venirea lui - El vorbește despre a avea încredere, sau a fi rușinat la venirea Lui.

III.)          „Adecvarea spirituală (dreptatea) pentru venirea lui,” spune el în versetul 28, „rămâneți în el...” versetul 29 - trăiți ca El!

I.)              REALITATEA EFECTIVĂ A VENIRII SALE

Versetul 28, „Și acum, copilașilor, rămâneți în el, pentru ca, atunci când se va arătat el...”

Aceasta este prima mențiune a revenirii lui Isus Cristos în această scrisoare.

În cartea Revelația, pe care a scris-o și Ioan, se vorbește în detaliu despre viitor. A doua venire a domnului Isus Cristos va avea loc în 2 faze:

Răpirea bisericii, răpirea miresei. Se va întâmpla înainte de perioada Necazului cel Mare.

A doua venire a Domnului va încheia perioada necazului.

În răpire, Cristos vine în aer pentru a-și lua mireasa.

La a doua venire a Domnului, Isus Cristos va veni pe pământ și va ateriza pe Muntele Măslinilor.

La răpire, El va veni după sfinții Săi.

La a doua venire, El va veni cu sfinții Săi.

Răpirea este prezentată ca un timp de binecuvântare.

A doua venire a Domnului Ieste prezentată ca un timp al Judecății.

Răpirea implică în primul rând biserica.

Cea de-a doua venire implică în primul rând pe Israel și națiunile neamurilor.

Răpirea este ceea ce noi numim „Apariția”.

A doua venire o numim „Advent”.

Ioan vorbește aici despre întâlnirea noastră cu Domnul. Și despre apariția noastră la scaunul de judecată al lui Cristos.

1 Ioan 2:28- „Și acum, copilașilor, rămâneți în el, pentru ca atunci când va fi arătat el, să avem cutezanță și să nu fim făcuți de rușine înaintea lui la venirea sa.”

A.    El vorbește despre natura venirii sale. A apărea înseamnă a se manifesta, a fi dezvăluit. A face aparent.

În ceasul venirii Sale, Domnul Isus se va descoperi pe sine fiecărui credincios.

1.    El se va arăta celor care sunt salvați.

2.    „Venirea” înseamnă aici o venire trupească a lui Cristos pentru poporul Său.

1 Ioan 2:28, „El se va arăta...”

A.)  Cuvântul "El" sugerează o personalitate. Amintiți-vă că scriitorul cărții Evrei se referă la cele 3 apariții ale lui Isus Cristos:

1.    Evrei 9:26 - Aceasta este apariția trecută a lui Isus Cristos. El a venit la un moment dat, cu o singură plată, cu un singur scop, și a înlăturat păcatul prin jertfa Sa.

Există o altă perioadă de apariție a lui Isus Cristos care are loc chiar în acest moment.

2.    Evrei 9:24 - Aceasta este apariția lui Isus Cristos în prezent. Acum, Domnul Isus este în glorie, arătându-se în ceruri pentru tine! Chiar acum, Domnul Isus Cristos în glorie, se roagă pentru tine.

3.    Evrei 9:28 - Apariția viitoare a lui Isus Cristos.

Ioan spune: „El se va arăta...”

Nu vă bucurați că vine personal?

B.)  Cuvântul „va” înseamnă certitudine! Ioan spune că El se va arăta! Amintiți-vă ce a spus salvatorul.

Ioan 14:3- „Și dacă mă duc și vă pregătesc un loc, voi veni din nou și vă voi primi la mine însumi; ca unde sunt eu, să fiți și voi.”

1 Tesaloniceni 4, „Domnul însuși se va coborî din cer cu un strigăt!”

·       „El” sugerează personalitate.

·       „Va” sugerează certitudine.

·       „Apare” înseamnă vizibilitate.

amintiți cum începe Ioan această epistolă? El începe această epistolă prin „Cum auzise,” „Cum văzuse,” și „Cum Îl atinsese” pe Domnul! Acesta era Cristosul istoric. Domnul Isus a fost un om real care a trăit pe un pământ real. Ioan spune, Noi L-am auzit, L-am văzut, L-am atins!” Tu și cu mine nu am avut niciodată acest privilegiu. Dar într-o zi vom avea!

1.    El va fi văzut de cei care au fost salvați!

·       El va veni personal

·       El va veni cu certitudine

·       El va veni Vizibil.

Îl vom vedea. Isus vine!

1.    Ioan vorbește despre natura venirii Sale.

2.    Ioan vorbește despre apropierea venirii Sale.  1 Ioan 2:28, observați cuvântul: „Venirea”, care înseamnă că este aproape.

·       Când vă gândiți la apropiere - vă gândiți la o apropiere profetică. Venirea Lui nu este departe.

·       Există o apropiere personală. Vom fi în prezența Domnului nostru Isus Cristos. Vă puteți bucura de apropierea prezenței Sale. Când va veni, ne vom bucura de prezența lui pentru eternitate.

1 Ioan 3:2- „Preaiubiților, acum suntem fiii lui Dumnezeu și nu s-a arătat încă ce vom fi, dar știm că atunci când el se va arăta, vom fi asemenea lui, fiindcă îl vom vedea așa cum este.”

1.    Noi am umblat prin credință cu Cristos pe pământ.

2.    Dar într-o zi Îl vom vedea așa cum este. Față în față cu Cristos, salvatorul meu.

3.    Realitatea efectivă a venirii Sale!

II.)            Examinarea personală a venirii Sale.

1 Ioan 2:28- „Și acum, copilașilor, rămâneți în el, pentru ca atunci când va fi arătat el, să avem cutezanță și să nu fim făcuți de rușine înaintea lui la venirea sa.”

La venirea Sa, fiecare credincios va sta în fața Domnului.

Este momentul în care vor fi examinate motivele și serviciile noastre.

Ioan spune 3 lucruri pe care trebuie să le înțelegem foarte bine:

1.    Pentru toți creștinii va fi un examen. Observați versetul 28, „să avem încredere, și să nu fim rușinați înaintea Lui la venirea Lui.”

1 Tesaloniceni 3:13- „Ca să vă întărească inimile să fie ireproșabile în sfințenie înaintea lui Dumnezeu, adică Tatăl nostru, la venirea Domnului nostru Isus Cristos cu toți sfinții săi.”

1 Tesaloniceni 5:23- „Și însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească complet; și întregul vostru duh și suflet și trup, să fie păstrate ireproșabile până la venirea Domnului nostru Isus Cristos.”

2 Petru 3:4-12- „Și spunând: Unde este promisiunea venirii lui? Fiindcă de când au adormit părinții noștri, toate continuă la fel de la începutul creației.

5- Fiindcă referitor la aceasta ei sunt ignoranți în mod voit, că prin cuvântul lui Dumnezeu cerurile au fost din vechime și pământul arătându-se din apă și în apă,

6- Prin care lumea, care era atunci, a pierit fiind potopită cu apă;

7- Dar cerurile și pământul de acum prin același cuvânt sunt păstrate, fiind rezervate focului pentru ziua judecății și a pieirii oamenilor neevlavioși.

8- Dar preaiubiților, să nu fiți ignorați referitor la acest lucru, că o zi înaintea Domnului este ca o mie de ani și o mie de ani ca o zi.

9- Domnul nu întârzie referitor la promisiunea lui, așa cum unii socotesc întârziere, ci este îndelung răbdător față de noi și nu dorește ca cineva să piară, ci toți să vină la pocăință.

10- Dar ziua Domnului va veni ca un hoț în noapte; în acea zi cerurile vor trece cu zgomot mare, iar elementele se vor topi cu căldură mare; de asemenea pământul și faptele care sunt pe el vor fi arse în întregime.

11- Văzând, așadar, că toate acestea se vor descompune, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi în comportare sfântă și evlavie,

12- Așteptând și grăbindu-vă spre venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile fiind în foc se vor descompune și elementele se vor topi cu căldură mare?”

Maleahi 3:2- „Dar cine poate îndura ziua venirii lui? Și cine va sta în picioare când va arăta el? Fiindcă el este ca focul topitorului și ca săpunul albitorului;”

1 Corinteni 1:7- „Astfel încât nu vă lipsește niciun dar, așteptând venirea Domnului nostru Isus Cristos;”

Amintiți-vă cuvintele marelui Apostol „trebuie să ne înfățișăm cu toții înaintea scaunului de judecată al lui Cristos, pentru ca fiecare să primească cele făcute în trupul său, fie că sunt bune sau rele.”

Acel scaun de judecată al lui Cristos.

La această hotărâre se vor întâmpla două lucruri:

1.    Motivațiile noastre vor fi revizuite.

1 Corinteni 4:5- „De aceea nu judecați nimic înainte de vreme, până când vine Domnul, care deopotrivă va scoate la lumină lucrurile ascunse ale întunericului și va arăta sfaturile inimilor; și atunci fiecare va avea laudă de la Dumnezeu.”

Arta recunoașterii este pe cale să vină. Domnul va scoate la lumină secrete întunecate. Și va dezvălui scopurile și motivele interioare ale vieții. Întrebarea care va fi pusă este următoarea:

De ce ai făcut ceea ce ai făcut când ai făcut-o?

·       De ce ai fost pastor?

·       De ce ai fost diacon? Un lider? De ce ați fost misionar?

·       De ce ai fost un predicator al Evangheliei?

·       De ce ai dat tractate?

·       De ce ai avut grijă de bătrâni, de orfani? De ce?

·       Am folosit amvonul pentru a arunca cu pietre?

·       M-am folosit de amvon în interes propriu?

·       De ce am predicat valorile sociale? De ce? Suntem pregătiți pentru o astfel de examinare? Suntem pregătiți pentru o astfel de inspecție?

Vezi că ceea ce faci pentru Domnul este important. Dar motivul pentru care o faci este și mai important? O facem pentru gloria noastră? Sau pentru a Lui? Motivele noastre vor fi analizate.

2.    Serviciul nostru va fi revizuit.

1 Corinteni 3:11-15- „Fiindcă nimeni nu poate pune altă temelie decât cea pusă, care este Isus Cristos.

12- Și dacă cineva zidește pe această temelie: aur, argint, pietre prețioase, lemn, fân, paie;

13- Lucrarea fiecăruia va fi arătată; fiindcă ziua aceea o va face cunoscută, pentru că va fi revelată prin foc; și focul va încerca lucrarea fiecăruia, cum este.

14- Dacă lucrarea pe care cineva a zidit-o deasupra rămâne, va primi răsplată.

15- Dacă lucrarea cuiva va fi arsă, va suferi pierdere; dar el însuși va fi salvat, însă așa ca prin foc.”

Dumnezeu clasifică lucrarea ta pentru Domnul - ceea ce faci pentru Domnul - într-una din următoarele zone:

·       Aur , argint , pietre prețioase. 

·       Lemn , fân , paie.

Aceste 6 lucruri pot fi împărțite în două:

1.    Permanent

2.    Nepermanent

3.    Există ceea ce este perisabil și ceea ce este nepieritor.

4.    Există ceea ce este indestructibil - aurul, argintul și pietrele prețioase. Acestea vor rezista la testul focului. Examenul judecătorului.

5.    Cele distructibile - lemnul, fânul și miriștea.

Dacă ar fi să vă întreb: va rezista slujirea voastră actuală a Domnului, va rezista la examinarea judecătorului? Va rezista slujirea voastră la foc? 

Pentru toți creștinii va exista examenul.

Dar pentru unii creștini va fi entuziasm.

1 Ioan 2:28- „Și acum, copilașilor, rămâneți în el, pentru ca atunci când va fi arătat el, să avem cutezanță și să nu fim făcuți de rușine înaintea lui la venirea sa.”

Ioan vorbește despre întâlnirea cu Domnul cu încredere.

1.    Încrederea înseamnă „libertatea de exprimare”, este descriptivă pentru cineva care nu se rușinează sau nu se jenează când apare Cristos.

2.    Când ai încredere înseamnă că vei fi capabil să-L privești în ochi.

3.    Nu voi roși. Va fi un moment emoționant.

Pentru toți creștinii va fi Examinare, pentru unii creștini va fi Entuziasm.

Observați ce spune Ioan în versetul 28: pentru alți creștini va fi jenă - Ioan vorbește despre posibilitatea de a fi rușinați când Îl vedem pe Isus.

Cuvântul rușinat - înseamnă a se micșora de rușine la venirea lui. Înseamnă a fi rușinat.

Este posibil ca atunci când Îl vom întâlni pe Isus să nu putem să-L privim în ochi?

De ce i-ar fi rușine unui creștin la venirea lui?

Din cauza prezenței păcatului în viața lui. Ce vă face să vă fie rușine de el acum?

Isaia 45:17- „Dar Israel va fi salvat în DOMNUL cu o salvare veșnică, voi nu veți fi rușinați, nici încurcați pentru totdeauna și întotdeauna.”

Ar trebui să scrii pe o bucată de hârtie, lucruri care mă fac să mă rușinez ca și creștin? Ce ai scrie?

a.    Acțiuni indecente. Există lucruri pe care nu le-ați spune celui mai drag prieten?  Lucruri rușinoase, lucruri ascunse.

b.    Fapte crude. Acțiuni răzbunătoare și dușmănoase.

c.     Atitudini dureroase. Lucruri care nu Îl reflectă pe Cristos. de ce îți este rușine în această zi? Îți este rușine de mândria ta? Îți este rușine de spiritul tău amar? Îți este rușine de nepăsarea ta față de un alt credincios?

d.    Ești rușinat de prezența păcatului? Ce anume vă face să vă fie rușine?

e.    Cum vei fi în momentul în care va apărea?

f.      Poate vă va fi rușine de absența serviciului.

Vedeți, scopul acestei examinări este de a trece în revistă faptele noastre pentru salvatorul și motivele din spatele acestor fapte. Cât de jenant este să stai în fața domnului, după ce nu l-ai slujit pe Domnul. Cum ar fi să-l fi slujit cu motive greșite.

1.    Totul va fi descoperit.

2.    Totul va fi revizuit.

Ceea ce am crezut că este argint, este ciob. Ceea ce credeam că e aur e lemn? A fost doar ceva fără valoare.

Cât de îngrozitor va fi să adunăm cenușa serviciului nostru inutil. Așa cum sunt arse la scaunul de judecată, în prezența Judecătorului. Sub scrutinarea judecătorului?

I.)              Realitatea efectivă a venirii sale.

II.)            Examinarea personală a venirii sale.

III.)          Proprietate spirituală a venirii sale.

Cum vrei să-l cunoști?

Ioan este un bătrân care scrie această scrisoare. Are în jur de optzeci de ani. Lupii sunt pe cale să devoreze turma. Cristos se apropie.

Cum se va proteja turma? Un gând tandru îi vine la inimă.

1 Ioan 2:28- „Rămâneți în El.”

1.    Acesta este elementul esențial al vieții creștine. Trebuie să rămâneți aproape de Păstor.

2.    Cuvântul „a rămâne” este cheia pentru primele două capitole ale scrisorii.

3.    Nu are nimic de-a face cu Salvarea, ci are totul de-a face cu Sfințirea. Și cu părtășia mea cu Dumnezeu. Mersul aproape de Domnul.

Cum rămâi în El?

1.    Prin ascultare - 1 Ioan 1:1- 2:6

2.    Prin dragoste - 1 Ioan 2:7-17

3.    Prin adevăr - 1 Ioan 2:18-27 (obediența, iubirea, adevărul).

Ai putea fi aici și să nu ai părtășie cu Dumnezeu? Poate că există:

Nu numai să rămâi, ci, când se va arăta, să trăiești ca Cristos:

1 Ioan 2:29- „Dacă știți că el este drept, știți că toți cei ce împlinesc dreptate sunt născuți din el.”

El este drept. Cristos este drept. Știm acum că nu suntem drepți.

Când întâlnim pe cineva care face dreptate, ne dăm seama automat că este „născut din Dumnezeu.”

Vedeți, dacă sunt în Cristos, așa cum ramurile sunt în tulpina viței de vie (Ioan 15), atunci viața lui Cristos va curge prin mine. Și atunci El va produce în mine rodul asemănării Sale.

A fi drept, înseamnă a fi ca Isus Cristos.

Pot să te întreb cum vrei să-l cunoști?

Ai lucruri în viața ta, care trebuie rezolvate. Poate că nu te afli în relații bune de comunicare cu un alt credincios.

      I.          REALITATEA VENIRII SALE.

    II.          EXAMINAREA PERSONALĂ LA VENIREA SA.

  III.          PROPRIETATEA SPIRITUALĂ PENTRU VENIREA SA.

Cum îl vei întâlni pe Domnul?


Ce Trebuie Să Fac Pentru a Fi Salvat?

           

În Faptele 16:30, această întrebare a fost pusă de un bărbat care credea că viața lui a fost în pericol. Aceasta este cea mai serioasă întrebare a vieții care are nevoie de răspunsul corect. Care este răspunsul corect? Este:

Să fie o persoană bună? NU!

Să fie un membru al unei Bisericii? NU!

Să fie botezat cu apă? NU!

Să fie binecuvântat de un preot? NU!

Primește Cina Domnului? NU!

Să dea săracilor? NU!

Pot să mă salvez prin puterea mea? NU! NU! NU!

NICIUNUL DIN ACESTE RĂSPUNSURI ESTE CORECT!!

            Răspunsul corect se găsește în Faptele 16:31 - Iar ei au spus: Crede în Domnul Isus Cristos și vei fi salvat tu și casa ta.

Vede Nevoia Ta de Salvare!

            Orice persoană care se naște pe acest pământ este un păcătos condamnat la moarte și se află sub mânia lui Dumnezeu.

            Ioan 3:18 - Cine crede în el, nu este condamnat; dar cine nu crede este deja condamnat, pentru că nu a crezut în numele singurului Fiu născut al lui Dumnezeu.

            Noi toți suntem păcătoși și avem nevoie să fim salvat de la mânia lui Dumnezeu! Trebuie să credem că suntem în pericolul iadului și că trebuie să fim salvați. Acest bărbat știa că are probleme și are nevoie imediat de ajutor.

Vede Singurul Salvator!

            Pavel îl arată pe acest om singura calea Salvării: Domnul Isus Cristos! Nimeni și nimic altceva nu te poate salva de condamnarea păcatului.

            1 Timotei 2:3-6 - Fiindcă acest lucru este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Salvatorul nostru; Care dorește ca toți oamenii să fie salvați și să vină la cunoașterea adevărului. Fiindcă este un singur Dumnezeu și un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni, omul Cristos Isus, Care s-a dat pe sine însuși răscumpărare pentru toți, ca să fie mărturisit la timpul cuvenit.

            Isus Cristos a murit pentru păcatele tale, el a plătit prețul pentru tine pentru a obține iertarea. Salvarea Lui este un dar gratuit.

            Efeseni 2:8-9 - Fiindcă prin har sunteți salvați, prin credință; și aceasta nu din voi înșivă, ci este darul lui Dumnezeu; Nu prin fapte, ca să nu se fălească nimeni.

            Trebuie să crezi că Isus este singura cale pentru salvare! A crede înseamnă a avea încredere deplină în altcineva decât tine.

Vorbește cu Salvatorul! Acum!

            Acest om nu a așteptat. El nu a avut îndoială despre adevărul. El a crezut adevărul cuvântului lui Dumnezeu și l-a primit pe Domnul Isus Cristos ca Salvatorul lui. Trebuie să-L chemi pe Isus pentru a fi salvat.

            Romani 10:13 - Fiindcă oricine va chema numele Domnului va fi salvat.

            Credința începe în inimă, apoi se exprimă cu gura ta.

            Romani 10:9-10 - Că, dacă vei mărturisi cu gura ta pe Domnul Isus și vei crede în inima ta că Dumnezeu l-a înviat dintre morți, vei fi salvat. Căci cu inima omul crede pentru dreptate; și cu gura mărturisirea este făcută pentru salvare.

            Trebuie să vii la el! Trebuie să chemi numele lui Isus!

            Evrei 7:25 - De aceea și este în stare să îi salveze până la capăt pe cei ce vin la Dumnezeu prin el, văzând că el trăiește întotdeauna pentru a mijloci pentru ei.

DESCHIDE-ȚI OCHII! DESCHIDE-ȚI INIMA!

DESCHIDE-ȚI GURA și ROAGĂ-TE!

            Dragă Tată Ceresc, înțeleg nevoia mea de salvare. Știu că sunt un păcătos și cred că numai Domnul Isus Cristos îmi poate salva sufletul de condamnarea iadului. Cred că Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu care a venit și a murit pentru păcatele mele și a înviat pentru salvarea mea. Eu am încredere doar în Isus Cristos ca Salvatorul meu. Te rog, Isuse, iartă-mă de păcatele mele, salvează-mi sufletul acum! Știu că voi merge în cer când voi muri pentru că Isus este Salvatorul meu! În numele Domnului Isus Cristos mă rog, Amin!

Comments

Popular posts from this blog

Creșterea Spirituală

Sunteți Lumești?

Umblând în lumină.